Actueel nieuws

De toekomst van het spoor

In de afgelopen tijd zijn er diverse contacten met de gemeente Meierijstad geweest. Met wethouder J. van Burgsteden is gesproken over de toekomst van het Spoorpark en met medewerkers van Openbare ruimte over het onderhoud van het spoorwegtracé.

Met betrekking tot het Spoorpark is de afspraak gemaakt dat de gemeente bij ontwikkelingen nabij het spoor en/of de nabijheid hiervan SIEMei informeert en SIEMei draagt zorg voor een plan waaruit blijkt hoe de ideeën zijn om het Spoorpark toeristisch, recreatief aantrekkelijk te maken. Verder zal ook aandacht worden geschonken aan de historische en educatieve aspecten van het voormalige Duits Lijntje.

Blackstone motor na 40 jaar weer bedrijfsklaar

In 2018 kwam SIEMei in het bezit van een Blackstone motor. Deze motor had vele jaren dienst gedaan bij de stoelenfabriek van Martien van den Hoogenhoff, gevestigd in de gemeente Mill. Deze machine werd ingezet voor de aandrijving van diverse soorten machines voor houtbewerking. Na het beëindigen van het bedrijf kwam de Blackstone in handen van SIEMei. Een aantal jaren bleef de Blackstone op het lijstje staan van werkzaamheden die nog een keer aan bod zouden komen. Ruim anderhalf jaar geleden kwam er ruimte in de werkplaats om de Blackstone Motor onder handen te nemen en proberen de motor weer aan de praat te krijgende De motor stond op een aantal pallets dus is allereerst begonnen om een grondframe te bouwen, Waarna de motor zelf onderhanden is genomen. Dankzij deskundige vrijwilligers van SIEMei lukte het om de Black Stone weer aan de praat te krijgen. De motor wordt ingebouwd in een container en kan o.a. worden ingezet bij evenementen en demonstraties. Klik op de foto voor een video van de werkende Blackstone.