Museum SIEMei

SIEMei toont in haar museum uiteenlopende voorbeelden van de industriële en ambachtelijke bedrijvigheid van de Meierij. De collectie loopt uiteen van letterzetmachines, houtverspaanders en een dragline tot oude communicatie apparatuur, gereedschappen en een lintzaagmachine. Ook authentieke voorwerpen uit het industriële , agrarische en culturele leven in de Meierij van de afgelopen eeuw zijn in het museum te bewonderen. De gids informeert u aan de hand van diverse historische machines en werktuigen over de technische ontwikkeling van de afgelopen eeuw. Ook de werkplaats waar gewerkt wordt aan restauratieprojecten is opgenomen in de rondleiding.

De entree is € 6 p.p. met gratis een kop koffie of thee. Een rondleiding met een gids duurt 1,5 uur en kost € 25 voor een groep met maximaal 15 deelnemers.

Een combinatie van een rondleiding door het museum met de unieke geschiedenis van het voormalig CHV-complex aan de Noordkade is ook mogelijk. Meer dan een eeuw geschiedenis van architectuur en techniek komt aan u voorbij gepresenteerd door een deskundige gids. Ook enkele ruimtes die niet toegankelijk zijn voor publiek maken onderdeel uit van de rondleiding. De entree is € 6 p.p. met gratis een kop koffie of thee. Een rondleiding met een gids duurt 1,5 uur en kost € 25 voor een groep met maximaal 15 deelnemers.