Prins Robert d’n Twidde van Kuussegat opent het Likeur- en frisdranken museum

Op zaterdag 25 januari jl. was Prins Robert met zijn adjudanten Marc en Patrick op de Noordkade om het Likeur- en frisdrankenmuseum officieel te openen.
Het museum is verplaatst naar een grotere ruimte met meer mogelijkheden om tal van machines en attributen uit te stallen. Vrijwilligers van SIEMei hebben niet alleen de verhuizing geregeld maar ook voor de inrichting getekend.

Het resultaat mag er zijn en zoals Hans van Alebeek, journalist van het Brabants Dagblad, het aanduidde  ‘een mijmermuseum’. Het museum haalt herinneringen van het verleden naar boven door producten en merken. Denk maar aan de namen Exota, Herschi en Punica te etaleren.

Piet van de Poel, voorzitter van SIEMei waaronder het museum valt, is  trots op het museum en stelde het bijzonder op prijs dat Prins Robert de officiële openingshandeling wilde verrichten.

Na de onthulling van een spandoek – met de naam van het museum-   werd de Prins, zijn gevolg en alle aanwezigen uitgenodigd het museum te bezoeken en met een likeurtje (Meierij Wipper) te proosten.