SIEMei neemt deel aan Oogstfeest bij De Kilsdonkse Molen

Op zondag 6 oktober is SIEMei aanwezig bij het Oogstfeest bij de Kilsdonkse Molen.

Brandweerauto open dag SIEMeiDe Kilsdonkse Molen organiseert ook dit jaar weer het Oogstfeest met het thema ‘ van Akker tot Bakker’. Op deze dag kunt u in en rondom de molen ervaren wat er allemaal gebeurt met het graan voordat het als brood over de toonbank gaat. Op de streekmarkt zal SIEMei aanwezig zijn met een stand en een schitterende Ford F600 brandweerauto uit 1955.

Deze ‘ vruchtbare dag’ zal om 10:45 uur buiten beginnen met een Oogstdankviering. Deze viering wordt verzorgd door pastor J. Jansen en het St. Barbaragilde. Hierna komen de boeren met de bakfiets hun graan naar de molen brengen en wordt het graan gezegend.

De streekmarkt, met meer dan 15 kramen laat u proeven en zien wat de oogst van dit jaar weer heeft gebracht. Bakker Bekkers en vrijwilliger/ bakker Jo vd Heuvel gaan ter plekke het eindproduct van het graan maken en bakken brood, krollen en speculaas.

De beide molens zijn te bezichtigen en de molenaars en rondleiders zijn aanwezig om u allerlei wetenswaardigheden te vertellen en te laten zien. Voor de kinderen is er ook van alles te zien en te beleven. Samen met de touwslager je eigen springtouw maken, de dorsvlegel ter hand nemen om het graan te dorsen, het graan gemalen zien worden in de molen en hoe een pak stro uit de machine komt rollen en diverse buitenspelen.

Het Bezoekerscentrum is de hele dag geopend van 10u tot 17.30u voor o.a. een lekker bakje koffie met molenkoek of een streekbiertje en natuurlijk ‘ live’ muziek door orkest Varioso .
Ook de Fluisterboot vaart die dag van de molen naar Kasteel Heeswijk en terug. Voor de vaartijden en reserveringen kunt u kijken op de website.

De Kilsdonkse Molen is ook een oliemolen waar de beroemde walnotenolie wordt geperst. Daar zijn heel veel walnoten voor nodig en gelukkig zijn er die dit jaar weer volop. Heeft u walnoten over dan kunt u ze die dag ook inleveren. Zo draagt u op deze manier bij aan het in stand houden van deze  unieke molens.

U bent van harte welkom op…
Zondag 6 oktober van 10.45u tot 17u bij De Kilsdonkse Molen
Adres: Kilsdonkseweg 4-6 5473KK Heeswijk-Dinther