Sponsor in de schijnwerper (33)

Naam: Emiel Barten
Leeftijd: 53
Gehuwd met Nicole
Kinderen: Lynn(23) en Lois (20)
Beroep: mede-eigenaar TwoWork Veghel

Emiel Barten is geboren en getogen in Veghel. Na het afronden van het Zwijsen College in Veghel is hij in Uden de MEAO-opleiding (commercieel) gaan doen. Later heeft hij nog de opleiding Nima A + B succesvol afgerond. Na het vervullen van de militaire dienstplicht heeft Emiel een aantal administratieve/commerciële functies gehad o.a. bij DMV Campina en Jumbo supermarkten.
Vanaf 1989 tot 2017 heeft Emiel gewerkt bij de Lande Group in Schijndel. Lande is het meubelmerk voor projectmeubilair en Projectinrichting met Lande meubilair, dat in eigen beheer wordt gerealiseerd. Binnen deze organisatie werkte hij op de afdeling verkoop projectinrichting Nederland en België en de laatste jaren was hij “aanvoerder” van het team.

In 2017 heeft hij samen met Ingrid Bronkhorst TwoWork opgericht. Ingrid was voormalig hoofd ontwerpteam Lande-Artifort. Zij hebben ruime ervaring in het ontwerpen en realiseren van zakelijke en particuliere interieurprojecten. Van innovatieve hogeschool tot gastvrij ziekenhuis en van flexibele kantooromgeving tot bijzonder woonhuis.

Het verschil maken zij door een omgeving te realiseren waarin mensen meer succes en meer plezier hebben. TwoWork ondersteunt klanten echt bij het vormgeven van omgevingen. En omdat ze niet gebonden zijn aan een leverancier of merk, kunnen ze altijd een onafhankelijk en optimaal advies geven en scherp inkopen. Kwaliteit is daarbij de maatstaf. Het credo van Emiel is dan ook: “ENERGIE, PLEZIER EN SPRAAKMAKEND RESULTAAT”.

In zijn zeer mooie werkruimte laat hij je op een enthousiaste wijze voorbeelden zien van een plan van aanpak tot en met de realisatie. Je voelt je er direct thuis en op je gemak. Kijk maar eens op hun site en je krijgt een eerste indruk: TwoWork Men richt zich niet alleen op het Midden en Kleinbedrijf, scholen en kantoren maar ook op de particuliere markt.

Emiel woont in een karakteristieke woning in de NCB-laan. Vroeger was daar Slagerij Verbrugge gevestigd. Zijn Vrouw Nicole (dochter van een bekende Veghelse kappersfamilie) heeft in de vroegere slagerswinkel haar eigen kapsalon gevestigd.

Sport
Emiel was een zeer fanatiek sporter. Vanaf zijn 6e is hij lid van Blauw Geel. Hij had veel talent en met een hechte vriendengroep heeft hij alle selecties van jeugd t/m het 1e elftal doorlopen. Op zijn 35e moest hij stoppen in verband met versleten enkels. Emiel was een getalenteerd zaalvoetballer en wist met het team van Zanten-Schoenenreus door te dringen tot de top van het Nederlandse Zaalvoetbal en speelde 5 jaar in de landelijke competitie.Hij is nog steeds actief betrokken bij Blauw Geel en is op zaterdag meestal bij de jeugdwedstrijden te vinden. Naast supporter van Blauw Geel 1 is hij ook een zeer fanatiek supporter van Ajax. Vanwege zijn lichamelijke beperkingen is hij niet meer actief als sporter maar gaat wel regelmatig fitnessen.

Hobby
Zijn grootste hobby is zijn werk en zijn gezin. Naast de activiteiten voor Blauw Geel is Emiel ook heel actief (geweest) binnen de carnavalsvereniging De Kuussegatters. Hij is 6 jaar lid geweest van het Kuussegatters Bestuur en in 2010 Adudant van Prins Gerard 1, oftewel Gerard de Kock.

Op dit moment is hij nog actief als mede-organisator van het carnaval voor ouderen uit verzorgings- en verpleeghuizen om hen een gezellige carnavalsmiddag te bezorgen..

Vakantie
Emiel, Nicole en hun dochters houden van verre reizen om kennis te maken met andere culturen. Ze hebben al verschillende werelddelen bezocht.

SIEMei
Wat heeft hij met SIEMei?
Emiel draagt de Noordkade een warm hart toe. Hij woont tegen het prachtige complex aan. Hij is trots wat er allemaal op die locatie gebeurt. SIEMei was als een van de eersten op het complex aanwezig en vervult een belangrijke taak aan het in stand houden van cultureel erfgoed. De industriële ontwikkeling, zoals je die ziet op de Noordkade, komt vaak terug in de moderne concepten, die TwoWork op de markt zet. Zowel de oudere vakmensen zijn actief binnen SIEMei maar je kunt ook zomaar een groep basisschoolleerlingen tegen komen.

Wat zou Emiel doen als hij een dag de baas was van SIEMei?
Bakker Jan van Leur opdracht geven om een hele grote taart te maken voor de vrijwilligers van SIEMei, die al dit moois mede in stand houden.