Sponsor in de schijnwerper (34)

Jeroen de KortNaam: Jeroen de Kort
Leeftijd: 45
Gehuwd met Marianne
Kinderen: Fleur (10)
Beroep: mede-eigenaar Van der Linden Grondwerken

Jeroen is geboren in het ziekenhuis in Nijmegen. Hij is opgegroeid in Veghel en heeft daar altijd gewoond. Na de lagere school heeft hij op de Pius X Mavo in Veghel gezeten.
Aansluitend heeft hij de opleiding commerciële richting aan de Middelbare Detailhandelschool in Den Bosch gevolgd.

Na het afronden van zijn opleiding wist Jeroen niet goed wat hij verder wilde gaan doen. Schoonvader Johan van der Linden zei: “Kom maar bij ons werken, er is genoeg te doen”.
Hij moest op de werkvloer starten en alle voorkomende werkzaamheden verrichten. O.a. bermen maaien, wagens wassen, laden en lossen, de werf opruimen, tractor/loader rijden en sneeuw ruimen.

Het vrachtwagenrijbewijs werd gehaald en toen werd Jeroen breder inzetbaar.Toen schoonvader Johan van der Linden in 2001 onverwacht overleed stond ome Tonnie er alleen voor. Voor Jeroen kwam het een en ander in een stroomversnelling terecht. Hij werd op kantoor ingezet en ging zich bezig houden met de (administratieve) planning, calculatie, klanten bezoeken, inkoop materialen, machines en vrachtwagens.

Het vak werd in de praktijk geleerd en hij had een goede leermeester in Tonnie van der Linden. Dat geldt ook voor zijn zwagers en mede-eigenaren Toon en Geert van der Linden.
In 2011 besloot oom Tonnie om het rustiger aan te gaan doen en namen Toon, Geert en Jeroen het bedrijf over. Tonnie zou rustig gaan afbouwen, ……maar hij is nog aan het afbouwen. De jongens ondervinden nog steeds veel steun van hem. Naast de eigenaren en Tonnie zijn er nog 14 medewerkers in loondienst werkzaam. In de afgelopen jaren is het wagen- en machinepark behoorlijk uitgebreid en vernieuwd.

Men houdt zich o.a. bezig met:
• Grondwerk, aanleg riolering en bestratingen
• Sloopwerkzaamheden
• Zand, grind en grond
• Containerverhuur
• Afval storten
• Transport
• Gladheidsbestrijding

Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Van der Linden terecht. De klanten komen uit de regio rondom Veghel. Enkele in het oog springende projecten van de afgelopen periode zijn: sloop van het ziekenhuis en het oude Postkantoor aan de Markt. Veel grote bedrijven in Veghel, zoals Mars BV, Agrifirm, Bouwbedrijf Van de Ven, Jumbo maken al vele jaren gebruik van de diensten van Van der Linden. Van der Linden is een echt Veghels familiebedrijf dat in 1954 is opgericht door Toon en Marie van der Linden onder de naam: Loonbedrijf A.J. van der Linden.

SPORT
In zijn schooltijd heeft Jeroen wat aan basketbal gedaan, maar hij is geen echte sporter. De hond zorgt er voor dat hij de nodige beweging krijgt. Hij is liefhebber van MotoGP-races en de Formule 1. Samen met Marianne en Fleur is hij regelmatig te zien bij de dressuurwedstrijden van de twee dames. Hij bezoekt zo af en toe voetbalwedstrijden in de zaal. Het bedrijf sponsort het team Van der Linden Futsal, waar zwager Toon het doel probeert schoon te houden. Dat lukt vrij aardig en het team werd dit jaar voor de tweede keer in de historie Veghels zaalvoetbalkampioen.

HOBBY
Opa Toon van der Linden en oom Tonnie waren/zijn fervente paardenmannen, zowel het fokken van toppaarden als het berijden. Dit virus is overgeslagen op Marianne en Fleur.
Jeroen is ook gek op paarden. Ze hebben een paard, pony en veulen aan huis staan. Jeroen verzorgd samen met Marianne de paarden, de wei en de stallen. Het hele gezin is actief met de paarden bezig. Een hobby waar Jeroen zich in kan uitleven is het motorrijden. Hij rijdt op een Ducati Multistrada 1200s. Met een vaste vriendengroep van 6 personen rijden ze regelmatig. Jaarlijks proberen ze mee te doen aan de 500 mijlsrit, die word georganiseerd door MC De Ketel uit Vorstenbosch. Ook organiseren ze zelf jaarlijks een verre motorrit naar bijvoorbeeld Rusland, Albanië of Marokko.

VAKANTIE
Jeroen, Marianne en Fleur houden van Italië en in de zomer gaan zij daar het liefst naar de kust of in eigen land word n plekje langs de kust geboekt.
In het verleden hebben Jeroen en Marianne ook wel een verre vliegvakantie gemaakt en de rondreis door Tanzania en Kenia en de reis naar Amerika hebben diepe indruk achtergelaten.

SIEMei
Wat heeft hij met SIEMei?

Van oudsher heeft het bedrijf van de familie Van der Linden nauwe banden met de CHV Mengvoederfabriek (thans AGRIFIRM). Ook Jeroen heeft in zijn beginjaren veel met de tractor en loader gewerkt op de Noordkade en op het complex bij de Rijksweg. De laatste jaren hebben zij op de Noordkade veel sloopwerkzaamheden verricht voor aannemingsbedrijf Van de Ven. Prachtig hoe het hele complex geleidelijk aan gerealiseerd wordt en het project een landelijke uitstraling heeft.

Sommige oude elementen, waarbij je dacht; die zijn rijp voor de schrootverwerker, moesten van Stefan van de Ven bewaart blijven. Tot Jeroen’s grote verbazing komt hij die elementen her en der tegen op de Noordkade. Dat had hij niet verwacht maar vindt het wel uniek hoe die zaken ingepast worden in de nieuwe accommodatie.

SIEMei is vanaf het begin een wezenlijk onderdeel van de Noordkade. Hij vond het prachtig hoe enthousiast zijn dochter Fleur er over vertelde toen ze met school op bezoek was geweest bij SIEMei. Het is belangrijk om de jeugd wat historische kennis bij te brengen. Dat vele oudere Veghelaren er een zinvolle vrije tijdsbesteding vinden is mooi meegenomen.

Ook nu komen Jeroen, Marianne en Fleur regelmatig op de Noordkade om boodschappen te doen en wat te eten of te drinken. Dat zij iets met SIEMei hebben blijkt wel uit het feit, dat een oud mobiel lasapparaat en een grote draaibank door het bedrijf aan SIEMei geschonken zijn. Er is wel de afspraak gemaakt dat als zij iets speciaals te “draaien” hebben, ze een beroep kunnen doen op Bert, die veel mooi werk maakt op hun draaibank. Dus genoeg redenen om SIEMei te blijven ondersteunen.