Sponsor in de schijnwerper (26)

IMG_0004Naam: Franc Pennings
Leeftijd: 42
Beroep: eigenaar Slagerij Pennings
Gehuwd met Peen
Kinderen: Calvin(11), Ariya  (10)

Franc is geboren en opgegroeid in Veghel. Franc is gestart op de St. Lambertusschool te Veghel. Na het afronden van de Havo aan het Zwijssencollege te Veghel is  Franc naar de Slagersvakopleiding te Utrecht gegaan en heeft deze met succes doorlopen. Aansluitend is hij aan de Haarlem Business School gaan studeren en volgde de opleiding Small Business & Retailmanagement. Als kleine jongen van 5 jaar liep Franc al achter zijn vader de slagerij in de Hoofdstraat in en mocht mee helpen. Dat is altijd zo gebleven en Franc was in zijn vrije tijd en de schoolvakanties altijd actief in de slagerij. Een geboren slager net als opa Frans. Vanaf zijn 26e jaar is Franc full time in de zaak  gaan samenwerken met zijn vader Arie en in 2004 heeft hij het bedrijf overgenomen. Vader Arie is nog regelmatig actief in de zaak om hand- en spandiensten te verlenen.

Slagerij Pennings is gevestigd in Veghel sinds begin 1900. Na overgrootvader Janus, opa Frans en vader Arie is Franc de vierde generatie in de ambachtelijke slagerij. In 1979 heeft men het voormalig slachthuis van Veghel overgenomen om de verdere expansie van Slagerij Pennings te realiseren. Er is in de loop der jaren een brede range aan ambachtelijke producten ontwikkeld. Vele ambachtelijke producten kwamen (en komen ook nog steeds) uit eigen productie. De rauwe vleeswaren en worstsoorten; de gekookte worstsoorten; de ambachtelijke hammen; de patés en natuurlijk de Canadese ham zijn reeds vele malen met goud bekroond geweest. Men levert niet alleen aan particulieren maar vanuit de slagerij (groothandel) aan het Middegaal worden diverse horeca-, cateringzaken en slagerijen voorzien van hun ambachtelijke producten.  www.penningsbv.nl Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid naar 40 medewerkers.

IMG_0018

Sport
Franc is geen sportman, maar stimuleert wel zijn kinderen om te gaan sporten

Hobby’s
De zaak en zijn familie krijgen van Franc de meeste aandacht. In zijn schaarse vrije tijd wil Franc graag op zijn Harley Davidson Softail stappen om zo zijn hoofd leeg te maken na een drukke werkdag. Ook heeft hij een oude Mercedes Benz Coupe en samen met het gezin maakt hij tochtjes in de omgeving. Vader Arie is heel technisch en samen met hem repareert Franc de machines in de slagerij. Mechanisch kunnen ze samen alles maken. Als er computers bij komen kijken doet men meestal een beroep op derden. Ook vindt Franc het prachtig om samen met zijn team van slagers mee te doen aan Slavakto (driejaarlijkse slagersvakbeurs) te Amsterdam.

Op deze Ambachtelijke Vakwedstrijden  voor ambachtelijke vleeswaren, snacks en maaltijden werd het Team Pennings in 2016 bekroond met veertien keer goud, waarvan negen keer goud met ster. Dit toont aan dat hun producten tot de top van Nederland behoren. Volgens Franc wordt er gebruik gemaakt van traditionele ambachtelijke recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. Franc is ook  trots op het feit dat zijn bedrijfsleider Tim van der Pas tijdens de 118e  Paasvee tentoonstelling in Schagen algemeen kampioen rosé dikbil kalfsvlees is geworden. Het mooiste kalfsvlees van Nederland komt uit Eerde en wordt o.a.  bij slagerij Pennings verkocht.

Vakantie
Peen, de vrouw van Franc komt uit Thailand, en het is daarom logisch dat de jaarlijkse vakantie naar Thailand gaat om daar de familie te bezoeken en te genieten van het landschap en de natuur. Ter gelegenheid van hun twaalf en half jarig huwelijk zij Franc en Peen  begin januari met het gehele gezin begin januari op vakantie geweest naar Curaçao geweest. Verder gaat men regelmatig weekendjes weg om grote steden te bezoeken en koppelt dat aan culturele activiteiten, zoals theater en musical.

SIEMei
Wat heeft hij met SIEMei?
Franc is liefhebber van cultuur en oude ambachtelijke beroepen. Veel ziet hij daar van terug bij SIEMei. Je kunt er prachtig de ontwikkeling van oude machines en industrie zien. Franc koestert vanuit het familiebedrijf ambachtelijke tradities en samen met zijn vader is hij graag actief met het repareren van machines als dat nodig is. Bij SIEMei doen de vrijwilligers niets anders. Het is prachtig om te zien hoe men op deze unieke historische locatie het verleden laat zien en een brug slaat naar de toekomst.

Pennings71

 

Slagerij F. Pennings eind jaren 30; tweede van links opa Frans Pennings.