Sponsor in de schijnwerper (29)

Naam: Fouad El Meliani
Leeftijd: 41
Gehuwd met Ilona
Kinderen: 3 Yassin (9), Soumia (6) en Hamid (4)
Beroep: Eigenaar sportschool Meliani Fight & Fitness

Fouad is geboren in Fes (Marokko). Op 3-jarige leeftijd kwam hij naar Veghel en is daar opgegroeid. Na de lagere school heeft hij de Middelbare Detailhandelschool afgerond. Om geld te verdienen is Fouad als betontimmerman in de bouw gaan werken via Workfactory, het bedrijf van zijn broer Youssef. Hij heeft er diverse functies verricht tot 2014.

Twee broers van hem zijn in 2001 en 2009 bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Dit had een enorme impact op hem en  hij maakte hij zware tijden door. Hij vond veel steun in zijn geloof en de sport was een uitlaatklep om de ellende van zich af te zetten. Na een periode van passiviteit en rust heeft hij het idee opgevat om in Veghel het kickboksen te gaan promoten.

Eind 2010 huurde hij een aantal uren de gymzaal van de PIUS 10 Mavo en ging samen met vrienden les geven. Binnen de kortste keren groeide het aantal cursisten naar 40 en werd het tijd om het professioneler aan te pakken. Bij Jan Munsters kon hij in de Prof. Oppenheimstraat een klein zaaltje huren en 2 kleedkamers en 2 toiletten realiseren. In april 2011 werd de sportschool geopend. Het kickboksen sloeg geweldig aan. Om een levensvatbaar bedrijf te realiseren werden in 2014 de eerste fitnessapparaten aangeschaft. Geleidelijk aan werden de ruimtes uitgebreid en kwamen de activiteiten in een stroomversnelling terecht. Zijn vrouw Ilona verzorgt de administratie van de sportschool.

Er werd een voetbalschool opgericht en inmiddels heeft hij 2 indoorvoetbalvelden op kunstgras. Ook is de Run Factory opgericht om het hardlopen in kleine groepen te stimuleren. Ook kan men er terecht voor Crossfit, Bootcamp, MMA, personal training en jeugdkickboksen. De Voetbalacademie van Meliani geniet bekendheid bij diverse BVO organisaties en wordt o.a. uitgenodigd voor jeugdtournooien bij PSV, Vitesse, De Graafschap en NEC. De trainers zijn ervaren (ex)profs o.a. Anthony van den Hurk (spits van de Graafschap), Mounir Biyadat (FC Den Bosch – Blauw Geel), Tresor Shame (Blauw Geel) en de trainer van FC Oss, Klaas Wels. De Voetbalacademie levert regelmatig voetbaltalentjes af bij amateurclubs en BVO.

Voor info zie: www.fightandfitness.nl  Ook voor workshops en teambuilding.

De sportschool is in de afgelopen jaren enorm hard gegroeid en heeft nu ruim voldoende leden. Fouad weet van aanpakken en met zijn ervaring als timmerman en de hulp van familie en vrienden heeft hij de verbouwingen, het vervaardigen van het meubilair en de inrichting in eigen beheer gerealiseerd. Hij zegt: “ Meliani Fight & Fitness is niet zomaar een sportschool, maar wij willen iets toevoegen en het woord RESPECT wordt bij ons met hoofdletters geschreven”. We willen af van het negatieve imago van kickboksen. Je traint hier niet alleen je lichaam, maar ook je geest. Je gaat mentaal vooruit. Van kickboksen word je rustig. Je wordt sterk met een goed karakter. Het geeft een lekker gevoel om even los te gaan op de zak.”

Jongeren hebben een speciale plek in het hart van Fouad. Hij begrijpt hun gedrag, begeleidt ze waar nodig en biedt een luisterend oor. “Jongeren leren hier discipline te tonen en correct met elkaar om te gaan. Het draait om respect. Dat geldt voor tieners, maar ook voor kleine kinderen. Jongeren die van zichzelf wat agressiever zijn doen aan zelfbeheersing. En ben je wat onzeker, dan kun je hier aan je zelfvertrouwen werken.”

Sport
In zijn jeugdjaren was Fouad een zeer fanatiek voetballer en heeft vele jaren succesvol bij de jeugdselectie van Blauw Geel gevoetbald. In de periode daarna kreeg hij belangstelling voor het kickboksen. Samen met  vrienden ging hij trainen in Den Bosch en Oss. Fouad vind het sporten belangrijk om te werken aan de conditie, fit worden, afvallen en het geestelijk ontspannen.

Vakantie
Fouad, Ilona en de kinderen gaan regelmatig met vakantie naar Marokko om de familie te bezoeken, maar vooral om te genieten van de prachtige natuur en cultuur in de omgeving van Fes en Kenitra.

SIEMei
Jan Munsters, zijn huurbaas, is vice-voorzitter van SIEMei en vertelde wel eens over de activiteiten van het museum. Ook ondernemers, waar hij mee samenwerkt en die bij hem komen sporten, ondersteunen SIEMei.  Samen met zijn broer Youssef, directeur/eigenaar Workfactory, bracht hij een bezoek aan SIEMei.  Hij vindt het een geweldige accommodatie en staat volledig achter het in stand houden van het industrieel erfgoed. De aandacht van SIEMei voor de scholen en de jeugd is wat hem aanspreekt. Als jonge ondernemers willen Fouad en Youssef iets betekenen voor de Veghelse gemeenschap en daarom ondersteunen zij graag het museum.