Sponsor in de schijnwerper (30)

Naam: Roel Kouwenberg
Leeftijd: 34
Gehuwd met Sandy
Kinderen: Nova (14 mnd) en no.2 is op komst
Beroep: ondernemer/ mede-eigenaar Escaperoom

Roel is geboren en getogen in Veghel. Hij heeft het Mavo-diploma behaald en is daarna naar De Leygraaf gegaan en heeft de MBO-opleiding bedrijfsadministratie afgerond. Na zijn schoolopleiding heeft Roel diverse (administratieve) baantjes gehad. Van 2008 tot augustus 2017 heeft hij als administratief medewerker met veel plezier gewerkt bij Maison Van de Boer in Veghel.

In 2015 is Roel met een vriend (Geert van der Hagen) op de Noordkade  gestart met de Escaperoom. www.escaperoomveghel.nl  Op deze historische locatie hebben zij in een oude fabriekslocatie een spannende mysterie uitgewerkt. Al duizenden personen hebben in groepsverband gepoogd dit mysterie te ontrafelen. In mei 2016 zijn ze uitgeroepen tot beste Escaperoom van Nederland.

Door het geweldige succes en de droom om er een volwaardig bedrijf van te maken zijn ze gaan uitbreiden en hebben ze met een derde vriend (Gert van der Kaay) nu een gezellige eigen ontvangstruimte naast Wittern gerealiseerd. Ook hebben de drie compagnons een nieuw project gerealiseerd “The SPACE”.  www.space-mission.nl In een van de 35 meter hoge oude silo’s is volgens geruchten een zwaar beveiligde  lanceerinstallatie gecreëerd. Als je je  in deze geheime missie begeeft en daarmee het lot van de wereld bepaalt is er geen weg meer terug. Spanningen en angst maken zich meester van je. Lukt het de deelnemers om de 25 meter hoge raket te lanceren of juist te saboteren?

Het bezoek van de escaperooms kan men combineren met een dagje uit op de Noordkade. Er zijn div. arrangementen mogelijk, o.a. bezoek SIEMei, bierproeven, wijnproeverij in een authentieke kelder, koffie branden, bezoek aan Stadsbrouwerij de Vleeghel of lekker eten op de Noordkade.

Sport
Roel is vanaf zijn 4e lid van Blauw Geel en heeft in diverse jeugdselecties succesvol gevoetbald. Bij de senioren voetbalde hij meestal in het 2e team. Tussentijds heeft hij 4 jaar in St. Oedenrode bij Rhode gevoetbald en daar veel vrienden aan overgehouden. Op verzoek van trainer Lodewijk van Helvoirt is hij weer bij Blauw Geel gaan voetballen. Vanwege heupklachten en drukke werkzaamheden bij de Escaperoom is hij op een lager niveau gaan spelen met vrienden in het zaterdagelftal. Als fervent Ajaxfan gaat hij regelmatig wedstrijden bekijken.

Hobby
Escaperooms bezoeken is een hobby van Roel. Hij heeft dan ook van zijn hobby zijn beroep kunnen maken. Hij is een liefhebber van films en heeft zelf een collectie van ruim 1000 films.

Vakantie
Roel is een liefhebber van verre reizen. Met vrienden en later met Sandy heeft hij diverse verre reizen gemaakt o.a. 3 keer naar Amerika, waar Florida zijn favoriete streek is. Verder bezocht hij o.a. Dubai, Maleisië en Mexico. De afgelopen jaren werden het familievakanties aan het meer van Lugano Italië  en Frankrijk. In verband met zijn gezinssituatie en de verwachtte gezinsuitbreiding zal er van verre reizen de eerste jaren geen sprake meer zijn.

SIEMei
Roel begint met zijn respect en waardering voor Wim Verhoeven uit te spreken. “Wat die man allemaal doet op de Noordkade . . . onvoorstelbaar . . . hij is de smeerolie van div. projecten, wat een enthousiasme en passie straalt die man nog uit”.
Van Wim heeft hij veel geleerd over de Noordkade. De samenwerking met de andere gidsen van Siemei is prima. Vooral Cor van de Graaf en Henk Centen spreekt hij veel, mooi om nog steeds hun passie voor de locatie te zien.

Roel vind dat SIEMei een mooie rol vervult in het Veghelse door de geschiedenis van het industrieel erfgoed te bewaren en door te vertellen aan de jeugd. De activiteiten van SIEMei passen prima binnen het totale kader van de Noordkade. De samenwerking van SIEMei met de Escaperoom verloopt uitstekend. Hij wil daarom op korte termijn de gidsen van SIEMei maar ook alle andere vrijwilligers een keer uitnodigen om uitleg te geven over de nieuwe locatie en The SPACE laten zien.

Hij is er trots op dat hun bedrijf op de Noordkade gevestigd is en zij net als SIEMei een onderdeel mogen zijn van het grote geheel. Het is geweldig hoe er door de diverse partners, instellingen, organisaties en bedrijven samengewerkt wordt. Men gunt elkaar iets en ze zijn allen trots dat Veghel dit bieden kan.