Sponsor in de schijnwerpers (23)

Serge vd MeijdenNaam: Serge van der Meijden
Leeftijd: 43
Gehuwd met Berdien
Kinderen: 3 dochters Julie (11) Bente (9) en Niene (6)
Beroep: Directeur/eigenaar Emgas

 

Serge is geboren en  opgegroeid in Heeswijk-Dinther. Hij heeft de Middelbare Detailhandel School doorlopen. Van jongs af aan zijn hij en zijn broer Dennis bij het bedrijf actief geweest. Na de MDS heeft hij een korte periode gewerkt bij enkele winkelbedrijven o.a. de Boerenbond. Als 19-jarige kwam hij in loondienst bij zijn vader en ging als hulpmonteur aan de slag bij het  aanleggen van technische installaties. Ook bezorgde hij gasflessen bij klanten. Geleidelijk aan zijn Serge en zijn broer Dennis in het bedrijf gegroeid. Serge is de commerciële en creatieve man en Dennis de financiële specialist en hij richt zich op zaken als veiligheid en kwaliteit (ISO-certificering). In 2001 hebben de broers het bedrijf van hun ouders overgenomen. Ze zijn nu gevestigd op bedrijventerrein De Brand in Den Bosch.

Naast Emgas (www.emgas.nl), dat gespecialiseerd is in gassen & apparatuur  zijn ze tevens eigenaar van Gasflesopslag (www.gasflesopslag.nl). Emgas levert gasflessen  aan Industrie, Retail en Horeca & Catering. Tevens leveren zij alle apparatuur zoals gasbarbecues en terrasheaters en hebben een eigen Technische afdeling. Met een uitstekende service bedienen ze vele klanten in Nederland en België. Serge en zijn broer richten zich op product- en marktontwikkeling en proberen zich op die manier te onderscheiden van soortgelijke bedrijven. Serge is heel trots op het door Emgas  ontwikkelde systeem Queasy. Voor snel en gemakkelijk werken, waarbij veiligheid voorop staat! Binnen 10 seconden wordt een gasfles op een veilige manier gewisseld (www.queasy.nl)

Sport
Serge is in een sportief gezin opgegroeid. Hij is dan ook een sportman in hart en nieren. Vanaf dat hij op de lagere school zat houdt hij zich in wedstrijdverband bezig met tennis, voetbal en hockey. Aanvankelijk heeft hij bij HDL gehockeyd en later bij Geel Zwart in Veghel. Vanaf zijn 6e tot heden tennist hij competitie voor TV de Balledonk in Heeswijk Dinther. De tennisbaan lag als het ware in de achtertuin van de familie van der Meijden in Heeswijk-Dinther. Naast zijn eigen actieve sportcarrière houdt hij zich nu ook veel tijd bezig als coach/scheidsrechter  bij hockeyclub Geel-Zwart, waar zijn 3 dochters en vrouw actief spelen. In de winter gaan het gezin en een aantal familieleden graag in Oostenrijk skiën.

Hobby
Serge houdt van lekker eten en gezelligheid. Als je weet dat hij handelt in gassen en apparatuur zal het niemand verbazen dat als het weer het toelaat hij graag in zijn achtertuin met familie en vrienden gaat barbecueën. Zelf staat hij dan met zijn schort aan bij de bakplaat.

Vakantie
Serge en Berdien zijn echte kampeerders. Ze trokken met de tent door Europa. Met de kinderen gaan ze in hun caravan naar Frankrijk, Oostenrijk of Italië. Het zijn actieve vakanties in de natuur en men wil ook de omgeving gezien hebben.

SIEMei
Serge heeft goede herinneringen aan Heeswijk Dinther. Nu hij met zijn gezin in Veghel woont, wil hij ook actief zijn in de gemeenschap. Als sponsor wil hij zijn bijdrage leveren dat SIEMei de activiteiten kan blijven verrichten. In het internet-tijdperk zijn we ons nauwelijks bewust van de ontstaansgeschiedenis van diverse industriële producten. Echte techniek vindt hij terug bij SIEMei. Het zou eeuwig zonde zijn als we niet meer aan de jeugd kunnen laten zien waar diverse spullen vandaan komen of gemaakt worden.

Zijn vader Eric heeft een mooie collectie van gasapparatuur opgebouwd en om dat aan een breder publiek te tonen is deze collectie onlangs bij SIEMei ondergebracht. Serge is enthousiast over de ontwikkelingen op de Noordkade. Hij geniet er van dat een aantal ondernemers binnen de Foodmarkt in zo’n korte periode een aantal prachtige zaken en activiteiten heeft neergezet, dat zijn uitstraling heeft tot ver buiten de regio. SIEMei en de overige culturele instellingen versterken het geheel. Door die gezamenlijke instellingen en ondernemers wordt Veghel echt op de kaart gezet.

Wat zou hij doen als hij de baas van SIEMei was?
Serge geeft aan dat hij onvoldoende in de keuken kan kijken wat men allemaal al doet, maar gezien zijn achtergrond als commerciële en creatieve ondernemer zou hij vooral van buiten af gaan kijken naar SIEMei. Hoe ziet het publiek SIEMei. Hoe kunnen we het beeld van SIEMei nog beter wegzetten door het optimaal benutten van de Sociale Media.

IMG_1323