Terug naar de fabriek

Terug naar de fabriek 001Terug naar de fabriek
In september 2015 is er een prachtig boek uitgegeven door drukkerij Oostenwind met 25 inspirerende verhalen over nieuwe initiatieven in oude fabrieken.
Ontdek het nieuwe leven van industriemonumenten. Oude fabrieken en scheepswerven spreken tot de verbeelding. In monumentale hallen werden ooit legendarische producten gemaakt en stonden machines te dreunen.

Nu kun je naar een opwindend concert in een oude energiecentrale of een hapje gaan eten in een voormalig ketelhuis.

In deze gids beschrijven de auteurs het nieuwe leven van 25 industriële iconen in Nederland. Ze vertellen over het bewogen verleden en laten oud-werknemers en jonge creatievelingen aan het woord over hun band met deze locaties. Een verhaal over de opkomst en neergang van de Nederlandse industrie geeft extra achtergronden bij deze ontdekkingstocht langs het industrieel erfgoed van ons land. Met honderden unieke foto’s en handige adressen van culturele attracties en bijzondere restaurants.

Veghel CHV Noordkade – Thuishaven voor kunst en koken

Op blz. 208 t/m blz. 213 wordt een duidelijke omschrijving gegeven van de huidige ontwikkelingen op de Noordkade. Stefan van de Ven, bouwer/ontwikkelaar, komt uiteraard ook aan het woord.

Het boek is voorzien van prachtige foto’s uit de oude tijd en de nieuwe situatie.

Landelijk worden 25 projecten beschreven. In Noord-Brabant komen aan de orde:

  • Eindhoven – Strijp S – Verboden stad wordt bruisende wijk;
  • Veghel- CHV Noordkade – Thuishaven voor kunst en koken;
  • ’s-Hertogenbosch – Verkadefabriek – Naar de film in een koekjesbakkerij;
  • Tilburg – Textielmuseum – Breicomputers onder monumentale dakspanten.

De auteurs Marcel Bayer, Marijke Bovens, Bas Husslage, Jaco Boer en Bram Vermeer zijn er in geslaagd om een  goed inzicht te geven in het rijke verleden van het industrieel erfgoed  maar vooral de nieuwe initiatieven in oude fabrieken en scheepswerven.

Voor de liefhebbers is dit  unieke boek voor € 25,00 verkrijgbaar bij het Industrieel Museum SIEMei, N.C.B.-laan 52a Veghel, geopend op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Wilt u het boek op een ander moment inzien of ophalen neem dan contact op via info@siemei.nl