Reserveren


Op het voormalige CHV-terrein aan de Noordkade in Veghel bruist het van de activiteiten. De oude veevoederfabriek is in oude glorie hersteld en biedt nu onderdak aan een breed scala van culturele instellingen, restaurants, winkels, een escaperoom en een bioscoop. Er is een Jumbo Foodmarkt XL en een Proeffabriek geopend. Inmiddels hebben ook theater de Blauwe Kei en het Likeur- en Frisdrankmuseum zich hier gevestigd.

Benieuwd? Bezoek museum SIEMei of reserveer een rondleiding met een deskundige gids door het museum en / of over de Noordkade. Daarnaast zorgt het industriële karakter van het terrein en de gebouwen voor de perfecte entourage voor een foto- of videoreportage.

Rondleiding Museum SIEMei:
Siemei toont in haar museum uiteenlopende voorbeelden van de industriële en ambachtelijke bedrijvigheid uit de Meierij. De collectie loopt uiteen van letterzetmachines, houtverspaanders en een dragline, tot oude communicatieapparatuur, gereedschappen en een lintzaagmachine. Ook authentieke voorwerpen uit het industriële, agrarische en culturele leven in de Meierij van de afgelopen eeuw zijn in het museum te bewonderen. De gids informeert u aan de hand van diverse historische machines en werktuigen over de technische ontwikkelingen van de afgelopen eeuw. Ook de werkplaats waar gewerkt wordt aan restauratieprojecten is opgenomen in de rondleiding. Een rondleiding kost € 6,00 per persoon incl. gratis kop koffie/thee + € 25,00 per gids.

Rondleiding Noordkade:
Ontdek samen met een deskundige gids de geschiedenis van De Noordkade. De monumentale industriepanden op het voormalige CHV terrein zijn afkomstig uit het begin van de 20ste eeuw.
In de periode van 1915 tot 1970 is het complex regelmatig uitgebreid en verbouwd. De eerste grote graansilo verrees in 1915 en dit complex wordt nu nog gekenmerkt door een unieke verzameling aan gebouwen, met diverse bouwstijlen. Dankzij de industriële architectuur is de Noordkade uitgegroeid tot een indrukwekkend terrein dat een speciale indruk achterlaat. Een rondleiding kost € 6,00 per persoon incl. gratis kop koffie/thee + € 25,00 per gids.

Combinatie Noordkade en SIEMei museum:
Bij deze rondleiding combineert u de hoogtepunten van het industrieel erfgoed van het SIEMei Museum met de unieke geschiedenis van het voormalig CHV-complex aan de Noordkade. Meer dan een eeuw geschiedenis van architectuur en techniek komt aan u voorbij gepresenteerd door een deskundige gids. Ook enkele ruimtes die niet toegankelijk zijn voor publiek maken onderdeel uit van de rondleiding. Een rondleiding kost € 6,00 per persoon incl. gratis kop koffie/thee + € 25,00 per gids. Op het reserveringsformulier kunt u aangeven of u tegen bijbetaling van € 1,50 p.p. een CHV-koek / of vlaai bij de koffie/thee wenst.

Foto- of videoreportage:
Door het industriële karakter van het terrein en de gebouwen is de Noordkade het perfecte decor voor een foto- of videoreportage. Dankzij dit Brabants erfgoed krijgen uw foto’s een extra dimensie. Ook ruimtes die normaal afgesloten zijn voor publiek maken onderdeel uit van dit arrangement. De kosten voor het maken van (trouw) foto’s of groepsfoto’s ( maandag t/m zaterdag) : € 50,00 per uur. Géén extra entreekosten!