Vrijwilliger in de schijnwerper (28)

Naam: Gerry Ottevanger
Leeftijd: 74
Beroep: gepensioneerd elektrotechnicus
Gehuwd met Marjo
Kinderen: 2 dochters en 4 kleinkinderen

2Gerry is geboren in Tomohon (Celebes) Indonesië. Zijn vader werkte bij het Koninklijk Nederlands-Indisch leger. In 1950 zijn ze met het hele gezin naar Nederland verhuisd. De eerste paar jaar hebben ze in een hotel in Schoorl gewoond. Nadat zijn vader als militair een functie kreeg in Den Bosch is de familie naar Vught verhuisd. Midden jaren 50 is de familie Ottevanger naar Veghel verhuisd en ging wonen in de De Jonghstraat. Na enkele jaren kregen ze een nieuwe woning in de Bloemenwijk.

Gerry ging naar de LTS in Veghel en volgde er de opleiding Electrotechniek. Na zijn opleiding ging hij als elektricien werken bij Van Deursen op de Markt in Veghel. Daarna bij DMV Campina als meet en regel technicus, maar dat was het ook niet. Gerry melde zich voor een keuring bij de Marine. Daar zag hij zijn toekomst liggen. Als radio radar monteur kon je daar goede opleidingen volgen en waren er goede toekomstperspectieven. Tot zijn grote spijt werd hij daar voor afgekeurd, omdat hij kleurenblind was. Om die reden is hij nadien zoekende geweest wat hij nu precies wilde. Hij heeft toen enkele jaren als monteur gewerkt bij zijn oom, die een garagebedrijf had in Santpoort. Door de week woonde hij bij zijn oma ook in Santpoort. Hij werd daar enorm verwend.

In 1962 moest Gerry als dienstplichtig soldaat in militaire dienst. Hij moest in Grave opkomen en heeft daarna de opleiding tot automonteur gevolgd in Utrecht. De langste periode van zijn militaire diensttijd was hij gelegerd in Crailo. Na zjin militaire diensttijd is Gerry als monteur gaan werken bij Fiatdealer Van den Dungen in Veghel. Om wat meer te verdienen nam Gerry ontslag bij Van den Dungen en ging als bulkwagenchauffeur werken bij de CHV. Na 5 jaar zocht hij het weer in de elektrotechniek en ging als servicemonteur werken bij groothandel Merison in Veghel. Hij heeft nog een jaar gewerkt bij Hoka elektrotechniek en grondwerken. Hij werd door dit bedrijf gedetacheerd bij de PNEM in de Amercentrale in Geertruidenberg. In verband met de wet op uitzendkrachten werd deze aanstelling beëindigd.

In zijn vrije tijd repareerde Gerry veel autoradio’s en audioapparatuur en via kennissen kwam hij in die branche terecht. Hij heeft enkele jaren als servicemonteur gewerkt. Door een faillissement werd hij een poos werkeloos. In 1983 is Gerry gaan werken bij Gelan detectiesystemen in St. Michielsgestel. Hij werd belast met de afdeling hobbydetectoren. Hij was daar actief met de verkoop, reparatie en service. Hij heeft hier 20 jaar gewerkt en ging in 2003 in de VUT. Na zijn 65e heeft hij nog een jaar als vrachtwagenchauffeur gewerkt voor een koeriersdienst.

Sport
In het verleden was Gerry jaren lang een fanatiek sporter en deed actief aan handbal, korfbal en badminton. Door zijn overdreven fanatisme liep hij regelmatig blessures op en dat was voor hem aanleiding om met het sporten te stoppen.

Hobby’s
Gerry houdt zich graag bezig met het repareren van computers. Het oplossen van complexe storingen vindt hij een uitdaging. Het restaureren van oude auto’s (Fiat)  vindt hij prachtig. Hij heeft er thuis geen ruimte voor maar helpt vrienden en kennissen graag. Op dit moment helpt hij mee met de restauratie van een Fiat Topolino.

Vakantie
Toen de kinderen nog klein waren is het gezin regelmatig naar de Spaanse kust geweest. Een keer zijn ze met een tent of caravan weggeweest. De laatste jaren werd er een appartement gehuurd. Dat vonden ze gemakkelijk. De laatste jaren heeft Gerry geen behoefte aan verre vakanties. Het is altijd vakantie.

SIEMei
Wat heeft hij met SIEMei?
Bij toeval kwam Gerry bij SIEMei terecht. Hij ging er eens kijken en liep bestuurslid Martien van Osch tegen het lijf. Martien gaf aan: “ iemand met kennis van elektronica kunnen we heel goed gebruiken”. Gerry voelde dat hij welkom was ( kreeg meteen koffie en gebak vanwege een jarige) en is gelijk als vrijwilliger aan de slag gegaan. Hij vindt het een gezellige club. Men heeft regelmatig uitdagende klussen en met enthousiaste collega’s is het leuk werken. Je werkt er vrijwillig, maar het is zeker niet vrijblijvend en daarom worden er mooie resultaten behaald. Het is toch prachtig om te zien dat de volledig gerestaureerde Hoover dragline naar buiten wordt gereden en de vrijwilligers staan te stralen. Daar doe je het voor.

0 (1)