Nout van Rooij ‘Vrijwilliger van het jaar’

De vrijwilligers-/sponsoren bijeenkomst op zaterdag 11 november kenmerkte zich door een gezellige, ongedwongen sfeer waaraan meer als 100 personen deelnamen. Na een woord van welkom door voorzitter Piet van der  Poel met o. a. passeerde  een aantal high lights van activiteiten de revue. Niet alleen de gerealiseerde projecten werden genoemd maar ook activiteiten die de komende tijd op stapel staan. Na een bedankje aan alle vrijwilligers en sponsoren, werden de aanwezigen uitgenodigd deel te nemen aan een aantal excursies.

Door enkele vrijwilligers o.a. Jan Markerink, Frans van Dooren en Ben Baaijens werd aan de haven een demonstratie verzorgd met de Hoover dragline en een waterpomp met MAN dieselmotor.

Na terugkomst werd een borreltje of ander drankje geschonken in afwachting van een barbecue  die  in de werkplaats door Pennings slagerij werd voorbereid. De barbecue was voortreffelijk  en de dames en heren van Pennings, tevens een van onze sponsoren, toonden zich voortreffelijke gastheren- en dames.  De kwaliteit van zowel het vlees als garnituur was uitstekend en was duidelijk merkbaar. Meerdere malen werd een rondje werkplaats gelopen!

Na de barbecue stond er nog een gebeurtenis gepland en wel de bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar 2017.  Henk van de Hoogen, belast met o.a. sponsorzaken, maakte naar een korte inleiding bekend dat Nout van Rooij de vrijwilliger 2017 van SIEMei was geworden. Henk memoreerde dat Nout dagelijks voor SIEMei klaar staat. De vele werkzaamheden die Nout verricht variëren van repareren van machines in de werkplaats, het assisteren achter de bar, parkeerwachter tot het begeleiden van fotografen bij fotosessies op de Noordkade. Ook werd Ans, de echtgenote van Nout, bij de huldiging betrokken. Zij is regelmatig als vrijwilligster binnen SIEMei actief. Nout is niet alleen actief bij SIEMei maar is ook nog oppas opa en mantelzorger voor zijn zwager. Terecht ‘de vrijwilliger van het jaar’.