Oude berichten 2011

November 2011
Aflevering 138 van Oog&Blik

Enkele weken geleden was Brabant10 op bezoek in ons museum. Op 6 en 7 november is het programma Oog&Blik uitgezonden. Als u de uitzending gemist heeft, kunt u HIER alsnog terecht.

Oktober 2011
Filmopnamen in SIEMei-museum

Zaterdagmorgen 28 oktober werden er in het SIEMei-museum filmopnamen gemaakt in opdracht van Brabant10 tv. Voor het programma Oog&Blik hadden de makers nu hun oog op het SIEMei-museum laten vallen. Op zondag 6 en maandag 7 november worden de opnamen in het programma getoond. Volgens de website van Brabant10 is Oog&Blik een vlot en snel tv-programma dat geheel op locatie wordt opgenomen en bestaat uit human interest onderwerpen, die worden afgewisseld met bijzondere en aparte zaken uit de regio.

November 2011
Expositie Houtsnijwerken Harrie Ketelaars

Op www.veghelinbeeld.nl treft u een uitgebreid interview aan met Harrie Ketelaars in de rubriek
‘Pieter schuift aan bij Harrie Ketelaars’

 

September 2011
Bossche stationsklok in museum gearriveerd

De originele stationsklok uit Den Bosch is vrijdag 23 september met een dieplader van Gaffert B.V. bij het museum afgeleverd. Het uurwerk ontbreekt nog, maar daar wordt momenteel al naarstig naar gezocht. Het is de bedoeling dat de klok in haar oorspronkelijke staat wordt teruggebracht. De klok zal in of in de nabijheid van het museum een definitief opgesteld worden.

 DSC01381

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Augustus 2011
Bruidsreportages

Ons museum wordt niet allen bezocht door belangstellenden die interesse hebben in industrieel erfgoed, ook fotografen met in hun kielzog kersverse bruidspaartjes weten inmiddels de weg naar het SIEMei-museum te vinden. Het museum (alsook de directe omgeving) blijkt voor fotografen en fotografen die bruidsreportages verzorgen in het bijzonder een zeer geschikte locatie te zijn. Danna Seuntjens van Look@MeFotografie nam onlangs onderstaande foto’s van het pasgetrouwde bruidspaar. Op onze pagina ‘Geplande bezoeken’ kunt u zien dat er binnenkort nog meer bruidsfoto’s gemaakt worden.

Juli 2011
Open dag Noordkade

Voorafgaand aan de bespreking van de gemeenteraad over het voorstel van de gebiedsontwikkeling Heilig Hartplein en Noordkade op dinsdag 5 juli a.s. werden zondag de inwoners van Veghel in de gelegenheid gesteld om het terrein van de voormalige CHV aan de Noordkade nog eens van dichtbij te bekijken. De Gemeente Veghel organiseerde in samenwerking met Bouwbedrijf Van de Ven, SIEMei en ROEM een open dag. Ook het museum was opengesteld. Arno Lucas stuurde ons een aantal foto’s toe, die we u niet willen onthouden.

 IMG_4277

Mei 2011
Motoren lopen weer stationair

In het weekeinde na de tentoonstelling van zijn motoren heeft Bertus van ’t Westeinde met de hulp van onze vrijwilliger Ben Baaijens twee stationaire motoren weer aan de praat gekregen. Een Deutz MA 116 en een Deutz MA 216 stonden zaterdag 14 mei in de werkplaats van het museum te draaien alsof ze nooit stil hadden gestaan. De liefhebbers kunnen hieronder mee genieten van de stationair lopende staionaire motoren: Deutz MA 116 uit 1922 Deutz MA 216 uit 1924

 

Mei 2011
Passie van Bertus pronkt nu in museum

Met bovenstaande kop opende vandaag (zaterdag 7 mei 2011) het Brabants Dagblad een verslag over de tentoonstelling van de stationaire motoren van Bertus van ’t Westeinde. Lees hier het hele bericht. ZONDAG 8 Mei is de tentoonstelling nog te bezichtigen van 9.30 – 16.30 uur

Maart 2011
Laatste aanwinst: Hovers Dragline

Zaterdag 26 maart werd met een dieplader een ruim 50 jaar oude dragline afgeleverd aan de achterkant van het museum. Gaffert B.V. had de dragline opgehaald. De 26 ton wegende graafmachine werd met behulp van een hijskraan door de medewerkers van Gaffert naast de achteringang van de museumwerkplaats geplaatst. Bestuur en medewerkers keken belangstellend toe en waren in gedachten al bezig met de noodzakelijke renovatiewerkzaamheden. De machine is destijds gefabriceerd bij Hovers Constructie in Tilburg.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Januari 2011
Smederij bijna gereed

De laatste maanden is er door vrijwilligers hard gewerkt aan het smederij-gedeelte in de werkplaats van het museum. Binnenkort zal het smidsvuur branden en het geluid van het slaan op het aambeeld hoorbaar zijn. Er is dan weer een stap gezet op weg naar een actief en dynamisch museum