Oude berichten 2012

November 2012
Het Heilig Hartbeeld is terug op de plek waar het in 1924 werd geplaatst.

HIER treft u meer beelden aan van alle werkzaamheden

IMG_0655

 

November 2012
Plaatsen sokkel H.Hartbeeld

HIER kunt u beelden bekijken van het plaatsen van de sokkel t.b.v. van het H.Hartbeeld op het H.Hartplein (vrijdag 16 november 2012).

November 2012
Sponsor- en Vrijwilligersdag 2012

Zaterdag 10 november werd in het SIEMei-museum de traditionele Sponsor- en Vrijwilligersdag gehouden. Aan het begin van de bijeenkomst dankte de voorzitter Piet van der Poel eenieder die SIEMei een hart onder de riem steekt. Verder sprak hij zijn waardering uit voor de vrijwilligers die i.s.m. scholen  meewerken aan de realisatie van het terugplaatsen van H.Hart-ensemble op het H.Hartplein. Daarna volgden de aanwezigen in enkele groepen de ervaren gidsen van SIEMei voor een rondleiding door de historische gebouwen rond het museum. De bijeenkomst werd vervolgd onder het genot van een drankje en hapje met de muzikale omlijsting van Piet en de Pastinakels.

 

November 2012
SIEMei steekt de handen uit de mouwen

Er wordt op diverse fronten door onze vrijwilligers volop gewerkt aan de realisatie van de terugplaatsing van het H.Hartensemble op het H.Hartplein. Leerlingen van de REVABO-opleiding hielpen de laatste weken een handje. Hieronder enkele fotoreportages die VeghelinBeeld op haar facebookpagina plaatste: 1. Eerste spade in de grond op H.Hartplein 2. Beton gestort 3. Renovatie hekwerk

September 2012
SIEMei regisseert terugplaatsing H.Hartbeeld

Nadat het jarenlang in de Vondelstraat heeft gestaan, hebben B. en W. van de gemeente Veghel besloten om het Heilig Hartbeeld met bijbehorende sokkel en het historisch hek weer terug te plaatsen op het Heilig Hartplein, aan de kop van de haven in Veghel. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder aanvoering van de vrijwilligers van SIEMei. De rotonde is al enige tijd geleden verdwenen en na de renovatie van de Sluisstraat en de N.C.B.-laan is het nu de beurt aan het Heilig Hartplein om opgeknapt te worden. In dit kader wordt ook de herplaatsing van het Heilig Hartensemble aangepakt. B. en W. wil hier een sociaalproject van maken. Onder aanvoering van het SIEMei-museum, die samen met hun vrijwilligers en ‘De vrienden van SIEMei’ de grondige renovatie van het hekwerk ter hand nemen, slaan ook diverse Veghelse onderwijsinstituten de handen ineen. Leerlingen krijgen zo praktijkonderwijs door stelwerk, metselwerk en verdere werkzaamheden op de bouwplaats te verwezenlijken.

Augustus 2012
Historische paaltjes ontvreemd

Tussen vrijdagmiddag 17 augustus 16.00 uur en zaterdag 18 augustus 9.00 uur zijn op het terrein bij het SIEMei-museum paaltjes ontvreemd. Deze behoorden bij het historische hekwerk van H.Hartplein. De paaltjes zouden in het museum opgeknapt worden voordat ze op het H.Hartplein teruggeplaatst zouden worden. Heeft u op bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien bij het museum? Laat het ons dan weten. Lees hier meer >>>>>

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Augustus 2012
SIEMei timmert . . .

SIEMei timmert aan de weg met haar openingstijden

open

 

Juli 2012
Jeugdpaspoort – P-As50 ook in ons museum verkrijgbaar

Negen musea in As50-gemeenten hebben in samenwerking een jeugdpaspoort uitgegeven: P-As50. Deze musea doen mee: Museum voor Vlakglas- en Emaillekunst (Ravenstein), Museum Jan Cunen (Oss), Stadsarchief (Oss), Museum voor Religieuze Kunst (Uden), Kasteel Heeswijk (Heeswijk), De Kilsdonkse Molen (Dinther), Kunstgroep De Compagnie (Veghel), Meierijsche Museumboerderij (Heeswijk-Dinther), SIEMei-museum (Veghel). Met het jeugdpaspoort kunnen kinderen tot 13 jaar op een leuke manier kennismaken met negen musea in de regio. Elk van de negen deelnemende musea heeft een speciale ontdekkingsreis voor de jongeren met een P-Aspoort ontwikkeld. En met een jeugdpaspoort kunnen kinderen en hun ouders/begeleiders voordelig naar binnen. Het Jeugdpaspoort zelf is gratis. Met het paspoort kan de jeugd in ons museum een speurtocht volgen. Speciaal voor de jeugd (maar ook de ouders en begeleiders zijn welkom) is ons museum nog tot en met oktober ook op de woensdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Onze mascotte SIEM daagt de jeugd van Veghel e.o uit om te laten zien of ze een goede speurneus hebben.

 SIEM

Juni 2012
Munsters Tentoonstelling

munsters