Oude berichten 2013

Uniforme kleding voor vrijwilligers van SIEMei

Door een gulle bijdrage van Pebetex bedrijfskleding in Veghel is het mogelijk geworden om voor de vrijwilligers en bestuurders uniforme en professionele bedrijfskleding aan te schaffen. Peter Kwinten en Ben Huijbers van de firma Pebetex overhandigden zaterdag 19 oktober de eerste grijze poloshirts en zwarte bodywarmers aan een van de mede-oprichters en adviseur Wim Munsters en voorzitter Piet van der Poel. De vrijwilligers van SIEMei zullen nu bij de divers activiteiten duidelijk herkenbaar zijn. Vanmorgen werden alle vrijwilligers in hun nieuwe tenue gefotografeerd in het bijzijn van de sponsoren van Pebetex, de heren Peter Kwinten en Ben Huijbers.

 vrijwilligers SIEMei kleding 015

Wals van Firma Van Lee in het museum

Sinds begin van deze maand staat de wals die jarenlang dienst deed bij de Firma Van Lee uit Veghel in ons museum. De laatste aanwinst staat momenteel in de hal bij de bioscoop. Het ligt in de bedoeling dat de wals de originele bedrijfskleuren van Van Lee weer terug krijgt.

 IMG_0093

Project H.Hartensemble afgesloten

Vrijdagmiddag 27 september werd in het museum het project rond de herplaatsing van  H.Hartensemble officieel afgesloten. Voorzitter Piet van der Poel benadrukte in het bijzijn van wethouder Jan Burgsteden, medewerkers van Revabo, Fioretti College, Pieter Breughel, Bouwbedrijf van de Ven, de vrijwilligers van SIEMei en de sponsoren dat door hun inzet het H.Hartplein weer het H.Hartplein was geworden. Lees hier verder >>>>>

SONY DSCSONY DSC

Erfgoedproject voor kleuters bij SIEMei

Op 10 september kwamen 25 kleuters van basisschool De Bunders een gevonden koffer terugbrengen naar de museummedewerkers van SIEMei. Zij waren de koffer al een tijdje kwijt en hebben sindsdien een boel achterstallige klusjes. Gelukkig wilden de kleuters wel een handje helpen! Posters stempelen, graan uitsorteren, aardappels afwegen, timmergereedschap verzamelen. Erfgoedproject ‘Overgisteren’, door Erfgoed Brabant, SIEMei en Plein23 is nu al een succes in Veghel. Erfgoed voor kleuters Een erfgoedproject voor kleuters ontbrak nog in de doorlopende erfgoed-leerlijn op de scholen in Veghel. Plein23 nam initiatief om een Veghelse variant te maken i.s.m. Erfgoed Brabant en SIEMei. Eind augustus werd het materiaal in gebruik genomen. De leerlingen vinden een koffer op school en onderzoeken m.b.v. alle voorwerpen die er in zitten wie de eigenaar is: museum SIEMei. Project Overgisteren laat kinderen op een zinvolle en spannende manier kennismaken met de begrippen ‘vroeger’ en ‘bewaren’. Het sluit aan bij de gebruikelijke manier van kleuteronderwijs, waarbij de klas een aantal weken met een thema bezig is. Na de museumles wordt er een museum ingericht in de klas. In de klas Helen Willems, leerkracht van groep 1-2b op BS de Bunders, is enthousiast over het uitgebreide lespakket. Ze hebben al een mooi museum in de klas, met belangrijke dingen die de ouders van de kinderen thuis bewaren. De leerlingen zijn er druk mee: “Er is een kassa, er worden toegangskaartjes gescheurd en leerlingen lopen met de handjes op de rug als ze komen kijken. In een museum met waardevolle spullen mag je natuurlijk alleen kijken en niets aanraken”. De kleuters hebben de klusjes bij SIEMei zo goed uitgevoerd dat ze de koffer nog even mee terug naar school mogen nemen. Beschikbaarheid Overgisteren is volop beschikbaar via Plein23. Alle scholen in de gemeente Veghel kunnen gratis gebruik maken van het lesmateriaal. De Nicolaasschool, de Tuimelaar, het Anker, Petrus en Paulus en de Maria ter Heideschool hebben zich al aangemeld en zijn voor dit schooljaar ingepland. Meer weten? Op www.plein23.nl/activiteitenagenda staat een introductiefilmpje met uitleg van het project en de inhoud van de koffer. Meehelpen tijdens de museumbezoeken? Meld je interesse via info@plein23.nl

imgres

Project OVERGISTEREN gaat binnenkort van start

Op de Facebookpagina van Plein23 lazen we het volgende: Volgende week donderdag wordt het nieuwe kleuter-erfgoedproject OVERGISTEREN opgeleverd door Erfgoed Brabant. De vrijwilligers van SIEMei krijgen een training voor de museumbezoeken en de leerkrachten krijgen instructies en uitleg over het lesmateriaal. Voor meer informatie over het lesprogramma kunt u HIER terecht.

Nieuwsbrief

De SIEMei-Nieuwsbrief nr. 12 staat online.

Onze nieuwe flyer

flyerSIEMei

Historisch hekwerk wederom gestolen?

Met bovenstaande vraag begon vrijdag 22 maart het artikel in de Stadskrant Veghel over het historische hekwerk om het Heilig Hartbeeld aan het Heilig Hartplein in Veghel. HIER treft u het hele artikel aan.

Werken aan hekwerk

Woensdag, 27 februari, is er door onze vrijwilligers weer met man en macht gewerkt aan het hekwerk rond het H.Hartbeeld op het H.Hartplein. Hier treft u een verslag en enkele foto’s  van de werkzaamheden aan.

SIEMei-Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief is weer uit. Het 10de nummer van de SIEMei-Nieuwsbrief treft u HIER aan.