Sponsor in de schijnwerper (32)

Douwe Sanders sponsor SIEMeiNaam: Douwe Sanders
Leeftijd: 62
Gehuwd met Jacqueline
Kinderen: Bas (34), Tom (31 en Lotte (28)  Kleinkinderen: Tijn (10) mnd en Duke (10 wkn)
Beroep: directeur Bouwcenter Veghel

Douwe is geboren in de Rooms Katholieke Kerk Heilige Drie-eenheid in Bloemendaal. Zij woonden boven de kerk, omdat zijn vader o.a. koster was. Op 3-jarige leeftijd verhuisde het gezin naar Maarssen en daar bracht Douwe zijn jeugd grotendeels door. Daarna heeft hij ook nog enkele jaren in Vianen gewoond. Als vervolg op de MAVO heeft hij de Middelbare Detailhandelsschool in Utrecht doorlopen. Hij is na zijn opleiding op 19-jarige leeftijd als commercieel medewerker begonnen bij RBB dakpannen in Montfoort. In 1980 begon hij bij Braat Bouwstoffen in Eindhoven. In dat jaar trouwde hij met Jacqueline en zijn ze in Uden gaan wonen om in 1982 naar Veghel te verhuizen. Na Braat werkte hij van 1985 tot 1992 bij Isover isolatieproducten om vervolgens in 1992 als adjunct-directeur  terug te keren bij De Boo bouwmaterialen (voorheen Braat) in Eindhoven om daarna in 1995 directeur te worden bij De Boo Amsterdam.

Toen hij gevraagd werd om directeur bij Vugts hout- en bouwmaterialen te worden, hoefde hij niet lang na te denken. Leuke job en lekker dichtbij. Zodoende werd hij in 1998 directeur bij Vugts hout- en bouwmaterialen in Veghel. In januari 2005 werd de switch gemaakt naar Bouwcenter Veghel, dat in 2008 verhuisde naar het nieuwe bedrijfspand op de Amert.

De buitenwereld denkt nog vaak dat het Bouwcenter Veghel alleen voor de professionele ondernemers is. Dat is niet het geval en men richt zich ook steeds meer op de particulieren.

Naast het uitgebreide assortiment aan hout- en bouwmaterialen heeft men een enorme showroom met een grote collectie aan wand- en vloertegels, laminaatvloeren, deuren, ramen, beslag, schuifdeursystemen en kasten.

De klant kan er zich door vakbekwame medewerkers laten voorlichten over alle materialen voor de verbouw of aanpassing van de woning, hobbyruimte etc.. Om de mensen nog meer uit te nodigen is men onlangs gestart met een complete verbouwing van de showroom en die zal voor de bouwvakvakantie klaar zijn.

Sport

In zijn jonge jaren heeft Douwe veel aan tafeltennis gedaan maar nu al weer vele jaren is hij actief met tennissen. Hij slaat nog regelmatig een balletje op de baan en sinds kort is hij bezig met hardlopen en dat bevalt hem goed. Hij en Jacqueline wandelen en fietsen graag en in de winter gaan ze graag met de hele familie skiën.

Vakantie

Jacqueline en Douwe reizen graag en zijn samen met een tent begonnen.Douwe Sanders met camper Toen er kinderen kwamen kwam er een vouwwagen en vervolgens een caravan. Ze reisden heel Europa door. In 2012 werd de caravan verkocht en wilden zij grote reizen gaan maken. Ze bezochten o.a. de Noordkaap en  Maleisië.

Ze misten echter het kampeergevoel en in 2014 werd er een camper aangeschaft. De fietsen inladen en de hond mee om dan door Oost- en West-Europa te trekken vinden ze zalig. Vooraf wordt er een globale reisroute vastgesteld doch die is niet heilig. Afhankelijk van de situatie en weersomstandigheden wordt de reis verder ingevuld. Heerlijk vrij en niets moet. Dit jaar staat Hongarije en Slovenië op het programma.

Hobby

In zijn vrije tijd is Douwe ook een druk baasje. Hij houdt er van om aan zijn camper te knutselen en te onderhouden. Bij de familie Sanders zijn ze motorgek. Douwe rijdt een Yamaha FJ 1300, Jacqueline een Kawasaki en de zoons hebben ook allebei een motor. De mannen hebben een motorclubje “de Zonnebloem”, Douwe en zijn zoons met zijn zwager en zijn zoon. Ze trekken er elk jaar enkele dagen tussenuit om dan een dikke 1000km te rijden door de Eifel/Ardennen of het Sauerland.

Afslag Veghel – (carnavals)cabaret en zang. Concept: 4 heren in smoking, meerstemmige zang, scherpe teksten op bekende Veghelse personen. Met deze groep vrienden kan Douwe zich helemaal uitleven. Ze wonnen verschillende keren het Loeiersfestijn van CV De Kuussegatters. Vanaf mei komen ze regelmatig in het Bouwcenter bijeen om teksten en muziek te schrijven, en te repeteren om in het carnavals seizoen weer te schitteren bij de hofzitting of andere festiviteiten.

SIEMei

Wat heeft hij met SIEMei?

Douwe is van mening dat wie zijn verleden goed kent, zijn toekomst begrijpt. We moeten zuinig omgaan met onze historische goederen en dat hebben ze bij SIEMei goed begrepen.Via het moederbedrijf, Bouwbedrijf Van de Ven, is hij  vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkelingen qua leveringen op de Noordkade. Hij is er enorm trots op wat daar allemaal gerealiseerd is.

Siemei heeft vanaf het begin een rol gespeeld in de culturele ontwikkelingen in deze omgeving. Vanaf de oude puinhoop heeft men enorm mooie dingen gerealiseerd en SIEMei is daar een wezenlijk onderdeel van. Met zakelijke relaties maar ook met de familie probeert hij regelmatig gebruik te maken van de faciliteiten van SIEMei en de Noordkade. Veghelaren mogen trots zijn op zo’n uniek project.

Zijn vrouw Jacqueline is als vrijwilligster actief bij SIEMei. Hij vindt het geweldig hoe enthousiast de medewerkers bezig zijn op de Noordkade. Om ook iets voor de vrijwilligers te doen hebben ze bij Bouwcenter Veghel besloten om hen een flinke korting te geven bij de aankopen in het Bouwcenter. Dit idee werd bij de medewerkers van Siemei heel positief ontvangen en er zijn al diverse personen die er gebruik van gemaakt hebben.

Op de vraag wat Douwe zou doen als hij een dag de baas was bij SIEMei antwoordde Douwe dat hij alle medewerkers bij elkaar zou roepen om ze nogmaals te vertellen dat ze knap werk doen!