Sponsor in de schijnwerper (24)

SIEMei Mari B Geert vdA 018Naam: Geert van den Akker
Leeftijd: 58
Beroep: Eigenaar/Directeur Autobedrijf
Gehuwd met Nettie
Kinderen: 1 zoon Nick en 2 dochters Manon en Elsa

Geert is geboren in Nistelrode en opgegroeid in de Hezelaarstraat in Veghel. Na de HAVO is Geert naar de Autotechnische school in Apeldoorn gegaan. Na afronding van de HBO-opleiding autotechniek heeft Geert nog een jaar de opleiding Bedrijfskunde gedaan. Toen het vinden van een geschikte baan niet snel lukte besloot Geert in 1982 om als zelfstandige aan de slag te gaan. In Eerde vond hij een geschikt bedrijfspand. Hij verrichtte reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan diverse merken. Het sleutelen in de praktijk had hij van zijn vader geleerd. Zijn vader hielp Geert in het begin met allerlei hand- en spandiensten.
In 1986 kwam de eerste monteur in loondienst en die is na 25 jaren vertrokken om te gaan werken als docent. De 2e monteur kwam in 1986 in dienst en is nog altijd werkzaam binnen het bedrijf. Op dit moment heeft het bedrijf 15 medewerkers in dienst, verdeeld over de vestigingen in Veghel en Helmond. In 1986 is het bedrijf verhuisd naar de Eisenhowerweg te Veghel. Na een tip van een studievriend, die bij Honda Nederland werkte, kreeg hij in 1987 het Honda dealerschap voor de regio Uden-Veghel. In 1995 werd de Honda-garage in Helmond overgenomen. In 2001 werd men Skoda-dealer in Helmond en service-dealer in Veghel.
Voor verdere informatie zie: www.Gvandenakker.nl

Sport
Geert is sportman in hart en nieren. Van jongs af aan houdt hij zich bezig met hardlopen. Hij is actief lid van atletiekvereniging De Keien in Uden. Daar verricht hij ook bestuurlijke taken. Fietsen doet hij zowel op de ATB als de racefiets. In het verleden combineerde hij beide takken van sport met het zwemmen en deed hij mee aan enkele ¼ triatlons. Met zijn supersnelle Honda CBR 600 RR gaat hij met de vriendengroep graag racen op de circuits in Assen, Zolder en Franchorchamps. Ook bezoeken zij graag motorraces, toerwagenraces en Formule 1.

Hobby’s
Geert is muziekliefhebber. Het gitaar spelen werd niet zo’n succes. Wel bezoekt hij graag muziekfestivals. Met de vriendengroep gaan ze 1 week per jaar diepzeeduiken. Het restaureren van oude auto’s trekt hem enorm. Hij heeft een paar oude Honda’s staan. De daadwerkelijke restauratie zal vermoedelijk pas starten na zijn pensionering..

Vakantie
Met het gezin zijn ze jarenlang met de tent  door Europa getrokken. Nadat de kinderen niet meer meegingen bleven ze de tent trouw. Sinds een paar jaren heeft Geert een klein busje, waarin hij een bed heeft gemaakt en eenvoudige kampeervoorzieningen. Daar trekken hij en Nettie graag mee door Europa om in de mooie natuur te wandelen en oude steden te bezoeken. De hardloopschoenen en ATB gaan altijd mee.

SIEMei
Wat heeft hij met SIEMei?
Geert is van kleins af aan met techniek bezig geweest. Als kleine jongen hielp hij zijn vader al bij het sleutelen aan auto’s en motoren. Als hij bij SIEMei binnen komt, voelt hij er zich gewoon thuis. Prachtig hoe de vrijwilligers oude machines herstellen.  Het mooiste vindt hij om er met enkele kinderen rond te lopen en uitleg te geven over de verschillende machines en toegepaste oude technieken. Als hij tijd zou hebben, zou hij mee gaan helpen met de vakbekwame vrijwilligers van SIEMei en . . . ook sterke verhalen gaan vertellen tijdens de koffie. Prachtig toch.