Vrijwilliger in de schijnwerper (32)

Naam: Nol van Hest
Leeftijd: 75
Gehuwd met Ine ,2 kinderen ( Jurie en Sacha) en  5 kleinkinderen
Beroep: Gepensioneerd

Na de ULO heeft Nol het CIOS in Sittard doorlopen.
In verband met een functiewijziging heeft hij op latere leeftijd nog een HBO-opleiding communicatie gevolgd.
In 1958 is Nol bij de omnivereniging RKSV Kimbria te Maastricht gaan werken als trainer Atletiek, handbal en zwemmen.Tijdens zijn militaire diensttijd werd hij sportcoördinator van de 4e divisie in Ermelo en aansluitend werd hij in Den Helder geplaatst als trainer/coach van de zwemploeg van de Zeemacht.

In de jaren 60 werkte hij als bedrijfsleider van de gemeentelijke zwembaden in Roermond en Helden-Panningen.Tijdens een werkbezoek van het College van Burgemeester en Wethouders van Veghel aan de zwembaden in Helden-Panningen werd hij min of meer gestrikt en zo kwam hij in 1974 als bedrijfsleider zwembaden naar Veghel.

Van 1978 tot 1992 werkte Nol als beleidsmedewerker bij bureau sportzaken van de gemeente Veghel. De laatste 10 jaren is hij in Veghel actief geweest als medewerker communicatie en werd belast met de organisatie van diverse evenementen.

HOBBY’S
Nol  is een fanatiek lange afstand wandelaar en liep o.a. 18 keer de Nijmeegse 4-daagse, 10 maal de Europese mars van de herinnering en vriendschap (MESA)  in de Ardennen. Aan deze herdenkingstocht (2e Wereldoorlog) nemen ruim 20 duizend militairen en burgers uit geheel Europa deel. Ieder jaar gaan Ine en Nol een weekje in Limburg wandelen met de familie. Met een groep oud collega’s tennist Nol bij Frisselstein en aan de bar komt hij pas echt goed los. Hij is als voorzitter actief bij de bewonersvereniging De Bimd aan het Stadhuisplein in Veghel en ook bij ambtenaren Seniorenvereniging van de gemeente Meierijstad.

SPORT
In zijn jonge jaren was Nol actief als wedstrijdzwemmer en speelde hij competitie waterpolo. Aansluitend aan zijn actieve sportcarrière ging hij verder als coach/trainer in de zwemsport o.a. bij  Zwem- en waterpolovereniging “MOSA-Regio” in Venlo. Hij is nog werkzaam geweest als bondstrainer KNZB en na zijn trainersloopbaan is hij binnen de KNZB verder gegaan als bestuurder en docent bij de trainersopleidingen.

VAKANTIE
Met de kinderen ging familie Van Hest in de zomer altijd richting Oostenrijk, Tsjechië of Italië (Süd-Tirol) en huurde daar een appartement. Ook nu gaat men nog jaarlijks met vrienden naar die landen om heerlijke wandeltochten te maken in de bergen en te genieten van de regionale keuken. In de winter trekt men ieder jaar met de gehele familie van Hest naar Filzmoos om te skiën, snowboarden en/of wandelen..

SIEMei
Een van Nol zijn grote hobby’s is het gidsen bij SIEMei en op de Noordkade. Door oud-collega en bestuurslid van Siemei John Keunings werd hij hiervoor gevraagd.