Vrijwilliger in de schijnwerper (24)

SIEMei Mari B Geert vdA 010Naam: Mari van den Boogaart           
Leeftijd: 66 jaar
Gehuwd met Marian      
3 kinderen:  Stefanie,  Michel en Dennis en 5 kleinkinderen
Beroep: gepensioneerd

Mari is geboren en getogen in Erp. Hij woont nu al geruime tijd in Keldonk. Zijn vader was veehandelaar en slachtte voor diverse boeren. Hij heeft de LTS in Veghel gevolgd en is aansluitend met de Slagers Vak Opleiding (SVO) in Helmond gestart. Na afronding van de slagersopleiding heeft Mari op het Zwijssencollege Veghel de 3-jarige Handelsavondschool gevolgd. De (vee)handel zag Mari niet zo zitten en daarom werd hij slager. Dat was mooi te combineren met de werkzaamheden van zijn vader. Hij is gestart bij Slagerij Rooijmans op de Boekt in Veghel en heeft ruim 13 jaren gewerkt bij diverse slagerijen. Tijdens een korte periode van werkloosheid werd Mari benaderd door het hoofd Personeelszaken van Aannemingsbedrijf Van Lee uit Veghel met het verzoek om bij hen te komen werken.

Mari gaf te kennen, dat hij geen specifiek opleiding had. Hij kreeg als antwoord: “Als je dezelfde mentaliteit, houding en inzicht hebt  als je broer (die al bij Van Lee werkte) dan kan je morgen beginnen.” Mari heeft bij Van Lee diverse werkzaamheden verricht, maar heeft zich al snel bekwaamd op het aanleggen van kunststof  hockey en tennisvelden. Met een kleine ploeg werkten ze door het gehele land. De ploeg is gestart met 2 personen en is in drukke periodes uitgegroeid  naar 230 personen. Na de overname door Heymans is Mari meegegaan en heeft in totaal 25 jaren bij het bedrijf gewerkt. Bij Van Lee/Heymans heeft hij diverse beroepsgerichte opleidingen gevolgd.

Sport
Met sport zelf heeft Mari helemaal niks en daar zijn we dus snel klaar mee.

Vakantie
Marian en Mari hebben met de kinderen vele vakanties en weekenden aan het water doorgebracht. Later gingen ze ook vaak met het hele gezin op pad met hun Magirus Deutz en bezochten/bezoeken vele evenementen van de club in binnen- en buitenland.

Hobby’s
In alles wat met techniek te maken heeft, is Mari geïnteresseerd. In en rondom het huis maakt/repareert hij alles zelf. Bij verbouwingen etc. doen zijn kinderen veelvuldig een beroep op hem. Als er ijs verwacht wordt is Mari met enkele mensen dag- en nacht in de weer om de ijsbaan in Keldonk gereed te maken, te onderhouden en de schaftkeet te bemannen inclusief “Koek en Zopie”. Eind jaren 80 heeft Mari zijn eerste Magirus Deutz BB wagen aangeschaft. Hij was gelijk besmet met het MD-virus en heeft er nadien nog een paar gekocht. De MD’s worden gebruikt voor de vakantie. Enkele bedden er in maken en een paar luifels bevestigen en het gehele gezin kon er mee op pad. Ook gebruikt hij ze als vrachtwagen. In de winter vervoerde hij in de MD en op een aanhanger per keer zo’n dikke 2 honderd kerstbomen, die hij zelf gekweekt had. Ook kreeg hij interesse in oude brandweerwagens van andere merken. Zijn zoon Michel had dezelfde belangstelling en heeft daar nu zijn beroep van gemaakt en importeert en exporteert oude brandweerwagens. Zijn bedrijf Brand weer op weg is gevestigd in Haps. En . . . Mari helpt hem bij diverse technische klussen. Voor zijn dochter is Mari een oude “Rettungswagen” aan het ombouwen tot camper.

SIEMei
Jan Munsters haalde Mari er bij om foto’s te maken van de oude spoorbrug over het kanaal toen die gedemonteerd werd. Mari had wat ideeën om de spoorbrug op te bouwen op de Noordkade en . . . met Jan is hij aan de klus begonnen. Het werken bij SIEMei beviel hem goed en door het opleven van oude vriendschap met de “treinofielen” Ton en Tonnie en hun enthousiasme raakte Mari geïnteresseerd in het Duits Lijntje. Mari ging de kar mee trekken bij de restauratie van de spoorwegovergang aan de Vorstenbosscheweg en het resultaat hebben we allemaal kunnen bewonderen.

Toen SIEMei een projectleider zocht voor de demontage en opbouw van de  100-jarige Demag bovenloopkraan uit Drunen viel al snel de naam van Mari. Met Jan-Maarten en Frans en met ondersteuning van Jan van Zutphen (namens Bouwbedrijf Van de Ven) ging men op de warmste dag van het jaar de kraan demonteren. Mari zegt dat de gezamenlijke inzet van de vrijwilligers van SIEMei en van de medewerkers van LDM, Bouwbedrijf Van de Ven en Gaffert geweldig was. Een man wil hij toch nog extra genoemd hebben en wel Jan van Zutphen. Wat een vakmanschap en inzet toont die Jan “gewoon een gouden vent” om mee te werken. Mari werkt graag met een groep vrijwilligers aan een project. Het is mooi om te zien hoe bepaalde vrijwilligers gepassioneerd bezig zijn aan de klus en in de praktijk veel meer kunnen dan ze zelf denken. Mari neemt graag het voortouw, heeft vooral oog voor de veiligheid, stimuleert de mensen en neemt zo nodig beslissingen, zodat de voortgang van het project gewaarborgd is. Mari was zeer verguld met het mailtje wat we van LDM kregen, dat ze zeer tevreden waren over de wijze waar op de medewerkers van SIEMei de klus geklaard hadden.

SIEMei Mari B Geert vdA 005