Vrijwilligers SIEMei in het nieuw met hulp van PeBeTex

De groep vrijwilligers groeit, net als de hoeveelheid klussen en het aantal bezoekers aan het museum. Een goed moment dus om de vrijwilligers van SIEMei te voorzien van nieuwe werkkleding gesponsord door PeBeTex uit Veghel.

SIEMei, Stichting Industrieel Erfgoed Meierij, is een van de eerste bewoners van de nieuwe Noordkade met een museum en eigen werkplaats naast de Industry-bioscoop. Voorzitter Piet van der Poel vertelt: ‘’Ik herinner me nog goed dat we in het begin met een klein groepje van zo’n 10 man koffie gingen drinken in de pauze.’’ Deze zaterdagochtend genieten er ruim 45 van de in totaal 75 vrijwilligers van worstenbrood en koffie. ‘’De vrijwilligers knappen oude materialen op die we daarna tentoonstellen in het museum. Het aanbod is groot en er is veel werk. Onlangs rolde hier nog een door ons gereviseerde kleine wals uit 1954 naar buiten die we kregen van het wegenbouwmuseum’’ legt Van der Poel uit.

En de vrijwilligers doen nog veel meer: het onderhoud van het buitenterrein op de Noordkade en het opknappen van de in oktober opgeleverde spoorwegovergang in Veghel bijvoorbeeld. Dat vraagt om beschermende kleding. Het Veghels bedrijf PeBeTex is gespecialiseerd in bedrijfskleding en veiligheidsartikelen. Peter Kwinten, een van de eigenaren van PeBeTex, geeft toelichting: ‘’Wij hebben verstand van bedrijfskleding. Die kunnen we zelf maken, maar we leveren ook bekende merken. Het werk van SIEMei spreekt ons aan. Vandaar dat we hen graag helpen.’’

2016-kleding-siemei